fbpx

Guild Wars 3 officieel aangekondigd

Guild Wars

Opvallend nieuws uit de stal van de MMORPG’s, want uitgever NCSoft heeft zonet officieel bevestigd dat Guild Wars 3 in de maak is. De aankondiging kwam een beetje onverwacht, want het bestaan van de titel werd behoorlijk casual bevestigd tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van NCSoft.

Het was NCSoft co-CEO Park Byung-moo, die het bestaan van de game onthulde tijdens de laatste financiële meeting van het bedrijf. Verdere details werden niet onthuld, behalve dat de game in ontwikkeling is.


Fans zijn vanzelfsprekend razend enthousiast dat er een sequel komt, al is er ook bezorgdheid. Guild Wars was immers altijd een premium release, waarvoor je enkel betaalde bij launch en bij de release van nieuwe expansies.

Fans zijn nu bezorgd dat NCSoft een alternatieve live-service aanpak zal invoeren in navolging van andere MMO’s. Zo denken veel fans dat de uitgever zal overstappen naar maandelijkse abonnementskosten of allerlei andere microtransacties.

Guild Wars 2 dropte al 2012 en kreeg vorig jaar nog een vierde uitbreiding: Secrets of the Obscure. Ook voor die game zijn nog extra expansies in de maak, dus is het niet duidelijk waarin de derde game in de reeks zal verschijnen.

In ieder geval blijft Guild Wars een grote titel in de MMO-community, met nog steeds een grote actieve community op een heleboel servers. Dat talloze fans zullen uitkijken naar de sequel, staat nu al vast.

Een reactie achterlaten