fbpx

‘Grotere focus op multiplayer bij PlayStation 5’

PS5 PlayStation 5

Op vlak van epische, verhaalgedreven singleplayer games heeft Sony deze generatie de concurrentie platgewalst. Denk maar aan God of War, Horizon: Zero Dawn en Spider-Man. Toch wil Shawn Layden, grote baas van Sony Worldwide Studios, in de toekomst een grotere nadruk op multiplayer en games als service.

Geen paniek, want uiteraard blijven games als The Last of Us, Ghost of Tsushima en Death Stranding gewoon bestaan. Evenmin zullen dergelijke titels compleet verdwijnen. Het is echter wel zo dat Sony in de toekomst meer wil inzetten op succesvolle multiplayer exclusives, die de formule van Fortnite en Apex Legends volgen. In een interview met Business Insider, lost Layden het volgende statement:


‘Kijk eens naar ervaringen als GTA Online, de nieuwe richting van Call of Duty of gewoon Fortnite. Bij onze Worldwide Studios lag de focus vooral op sterke, verhaalgedreven games. Spectaculaire avonturen. Al zijn we niet echt actief geweest in de multiplayer-afdeling. En op dat vlak willen we in de toekomst iets vaker van ons laten horen.’

Niet verrassend, want Sony heeft ongetwijfeld het succes van de Battle Royale-games al zien passeren. Mee op de kar springen is dus een logische volgende stap.

Wees echter gerust, want Sony zal zijn verhaalgedreven ervaringen nooit opgeven. Wij verwachten immers nog een sequel op Spider-Man. Om nog maar te zwijgen van Horizon 2.

Een reactie achterlaten