fbpx

Grote eFootball 1.0 update uitgesteld naar lente 2022

eFoot

We kunnen wellicht allemaal beamen dat de launch van Konami’s eFootball even rampzalig was als die van Cyberpunk 2077. Hoewel de voetbalgame een glorieuze reboot moest worden van de Pro Evolution Soccer-reeks, lijkt het erop dat het gedrocht nog een tijd in zijn huidige vorm blijft bestaan. Uitgever Konami heeft bekendgemaakt dat de eerste belangrijke update 1.0 uitgesteld is.

Update 1.0 stond oorspronkelijk gepland voor 11 november. Die zou van eFootball een lijvigere ervaring maken en nieuwe modi zoals Master League en Be a Legend toevoegen. Niets van dat, want Konami heeft de update verschoven naar de lente van 2022. Een specifieke datum plakte de uitgever er niet op, dus houd er rekening mee dat het misschien zelfs langer kan duren.


Via een officieel statement heeft Konami de reden voor het uitstel toegelicht, al is dat min of meer wat je zou verwachten. Zo heeft het ontwikkelingsteam meer tijd nodig om ervoor te zorgen dat de game voldoet aan de verwachtingen van de spelers. Maar ook moeten er nog tal van bugs geplet worden.

Wel sportief van Konami is dat de uitgever terugbetalingen uitdeelt aan alle spelers die het 2022 Premium Player Pack gepre-ordered hadden. In dat pakket zitten items die je enkel kan gebruiken na de update. En gezien die nog maanden achterwege blijft is het niet meer dan logisch dat spelers hun geld terugkrijgen. Refunds worden automatisch toegekend, dus spelers hoeven daar niets voor te doen. Al kan het wel even duren voor het geld weer op je rekening staat.

Natuurlijk moeten alle spelers die het pack gepre-ordered hadden, de game wel helemaal opnieuw downloaden, tenzij je het hebt aangeschaft via Steam. Op alle andere platformen is wel een nieuwe download vereist.

Konami verontschuldigt zich in ieder geval voor de teleurstelling en belooft het beter te doen in de toekomst. Ach, wij vinden het eerlijk gezegd niet zo erg. Zolang die nieuwe update er niet is, kunnen we tenminste nog eens goed lachen met de verbouwereerde tronies van spelers en geinige bugs. Of wat dacht je van deze knapperd?

eFootball

Een reactie achterlaten