fbpx

Gravel is nu al onze guilty pleasure van het jaar

Milestone, zijn dat niet die Italianen die zich specialiseren in games met alles op twee wielen en een motoraandrijving? jawel. En daarom is deze Gravel, met enkel vierwielers en onverharde wegen, een verrassende zijstap. Een arcaderacer die in de bandensporen van MotorStorm wil treden? Klinkt ambitieus, maar de degelijke kwaliteit van het voorlopige resultaat is best verrassend.

Gravel steekt nooit weg dat het geen simulatie, maar een arcaderacer is. We bespeuren elementen die we eerder tegenkwamen in Forza Horizon, Need For Speed, Dirt en zelfs Burnout. Deze som der delen levert een heterogene verzameling heel leuk sturende offroad bolides op die door fotogeniek voorbijflitsende decors scheuren. Vermakelijk? Ontzettend vermakelijk.


 

Een – zo lijkt het wel – kilometerslange drift inzetten in een bijzonder overtuigende sneeuwstorm op de toppen van de Mont Blanc? Het is een dolle rit waar wij ons gewillig aan wagen. Gravel heeft meer dan een handjevol gelijkaardige, vol adrenaline gepompte ervaringen in petto. Het mag duidelijk zijn dat we zeer te spreken zijn over de prettig in de hand liggende wegligging die deze game kenmerkt.

Op andere vlakken laat Milestone wat steken vallen. Gravel ziet er bijvoorbeeld – toch in deze previewversie – erg wisselvallig uit. Tijdens een van regen doordrenkte rallycross onder het schaarse maanlicht hebben we de game gepauzeerd om even te bekomen van het visuele hoogstandje. Een race later snorden we met een aftandse oude truck door een Australische steenkoolmijn en waren we niet zeker of de texturen uit 2003 kwamen of niet. Om maar te zeggen: Milestone heeft hier en daar nog wat werk aan de winkel.

Dat neemt niet weg dat Gravel, waar we tot we het op onze boterham kregen eerlijk gezegd nog nooit van gehoord hadden, veelbelovend is. Wie voor zijn racefix op zoek is naar onbeschaamd plezier in plaats van simulatie, moet deze zeker in de gaten houden. Voor een doorgaans serieuze simracer als onszelf staat Gravel nu al genoteerd als kanshebber nummer 1 voor dé guilty pleasure van het jaar.

Gravel verschijnt op 27 februari voor PS4, Xbox One en pc. De jongens van Milestone hebben ook een andere racegame voor ons klaar, al vinden we die een heel stuk minder geslaagd

Een reactie achterlaten