fbpx

Google onthult meest trending games in België van 2018

Google

Of het nu is om een game te bestellen via een webshop, een guide te zoeken of gewoon de laatste nieuwtjes te vinden over je favoriete videogame, de Belgen tikken vaak titels van games in op Google. De zoekmachine blikt met zijn Year In Search terug op 2018 om te kijken wat er zoal leefde onder de internetgangers. En daar zitten ook games bij. Even kijken.

  1. Fortnite
  2. Woord Snack
  3. FIFA 19
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Far Cry 5

Hoe is Google dan tot deze resultaten gekomen? De zoekmachine heeft de 10.000 populairste trefwoorden genomen en daaruit alle games gefilterd. Geen idee of er uiteindelijk veel overblijft, maar in vergelijking met vorig jaar bleken deze games de allerpopulairsten.


Dat Fortnite op nummer 1 staat, is geen verrassing. De game heeft een gigantische fanbase met dagelijks miljoenen spelers. Nummer 2 is vreemd genoeg de enige mobiele game uit de lijst. Wij hadden er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, al klinkt de game een beetje Scrabble-achtig. Nu weten we meteen waarom ons bomma zo vaak met haar smartphone bezig is.

Ook bizar dat kleppers als Call of Duty: Black Ops 4 en Battlefield V de top 5 niet halen. De derde plaats van de immer populaire voetbalgame FIFA is dan weer niet verbazingwekkend. Ook Red Dead Redemption 2 is behoorlijk vanzelfsprekend.

Een reactie achterlaten