fbpx

Gijzeling bij Ubisoft Montreal bleek gevalletje van swatting

gijzeling ubisoft

Afgelopen vrijdag creëerde een incident bij Ubisoft Montreal heel wat opschudding. Politiediensten rukten massaal uit, want in het kantoorgebouw van de uitgever zou een gijzeling plaatsvinden. Dat blijkt nu vals alarm. Volgens de laatste berichten gaat het om swatting, waarbij een grapjas de politie met een smoes naar iemand onschuldig stuurt.

Vrijdagmiddag (Canadese tijd) begonnen de eerste berichten te circuleren op sociale media. Omstaanders meldden dat er heel wat politie te zien was, rondom het kantoorgebouw van Ubisoft Montreal. Al snel bleek dat de ordediensten een telefoontje gekregen hadden dat er mogelijke gijzeling aan de gang was. Aan de werknemers werd dan ook gevraagd om het gebouw meteen te evacueren of naar het dak te gaan.


Terwijl de situatie nauwlettend in de gaten gehouden werd, had website Le Presse van de lokale politie wel een statement gekregen. Daarin bevestigde het korps dat het een oproep gekregen had die een overval tipte op een commercieel gebouw in de buurt. Ondertussen werd de wijk volledig afgezet en werden ziekenwagens opgeroepen om eventuele gewonden op te vangen.

Rond 18u Canadese tijd werd bekendgemaakt dat er geen gevaar was. De politie had het gebouw nauwkeurig doorzocht en geen dreiging gevonden. Volgens de laatste berichten zou het gaan om swatting waarbij de politie als grap opgebeld wordt om iemand de stuipen op het lijf te jagen. Details over de dader ontbreken nog.

Gelukkig vielen er dus geen gewonden. Al is het is niet duidelijk of de dader ondertussen gevat is. Als hij gevonden wordt, krijgt hij allicht een stevige boete.

Een reactie achterlaten