fbpx

Ghost of Tsushima film wordt volledig Japans

Ghost of Tsushima

Het lijkt erop dat de Ghost of Tsushima-film een indrukwekkende ervaring zal worden. Zo wil regisseur Chad Stahelski zo’n authentiek mogelijke verfilming: de film wordt helemaal Japans, met een volledig Japanse cast.

Chad Stahelski kennen we van de John Wick-films. Over de actie hoefden we ons al geen zorgen te maken, over de authenticiteit ook niet. Stahelski gelooft immers dat Ghost of Tsushima een indrukwekkende beleving kan worden, als het team het goed aanpakt.


Volgens Stahelski biedt het verhaal genoeg opties voor uitstekende actie en een unieke visuele ervaring. Maar Stahelski vindt het Japanse karakter het meest authentieke aan de titel. “De invasie van Tsushima was een onderdeel van de Japanse geschiedenis. Die eigenheid moeten we naar de film zien te brengen met volledig Japanse cast en Japanse dialogen,” aldus de regisseur. “En Sony is helemaal akkoord met dat plan.”

In Ghost of Tsushima volgen we Jin Sakai, een samoerai die de Mongoolse invasie van het Japanse eiland Tsushima op eigen houtje probeert te stoppen. Daarvoor gebruikt hij een aantal experimentele strategieën, die niet bepaald conventioneel waren voor de samoerai.

De game zelf was ook al een ode aan de klassieke samoeraifilms van regisseur Akira Kurosawa. Zo kon je in de game bijvoorbeeld een zwart-wit filter topzetten en de game met Japanse dialogen spelen.

Een reactie achterlaten