fbpx

Geschrapte game van makers Ghost of Tsushima duikt op

Er is een volledige demovideo opgedoken van een geschrapt project van Sucker Punch Productions. De game, die de naam Prophecy meekreeg, had mogelijk het levenslicht gezien als Ghost of Tsushima niet bestaan had. Prophecy dook nu pas op, omdat een character designer van Sucker Punch de video op zijn website postte.

De game speelt zich af in een fictiewereld geïnspireerd op de pre-Victoriaanse periode. De hoofdrolspeler heet Abel Tvorah en moet voorkomen dat soldaten huiveringwekkende geheimen ontdekken die onder de stad begraven liggen. Net als Ghost of Tsushima zou de actie third-person zijn, met zwaardgevechten zwaar bepantserde vijanden.


De demo start wanneer een standbeeld van de vorige koning neergehaald wordt in een vroeg industriële stad. Spelers kruipen in de huid van anti-held Abel, die een geheime ondergrondse kamer onder het beeld wil bereiken. De man wordt helaas gesnapt door de lokale bewakers en dus moet-ie op de vlucht slaan.

De game serveert een mix van stealth gameplay en combat, gelijkaardig aan Ghost of Tsushima. Al is er ook aandacht voor wat lijkt op alchemie. Toegegeven, het geheel ziet er best interessant uit, al is weinig context buiten deze demo.

Ondertussen dook de video al op verschillende plaatsen op, al zit Sony er wel achter met de auteurswet. Op verscheidene websites werd de demo immers al offline gehaald. Waarom Sony niet wil dat mensen de footage is echter een raadsel, aangezien de game er best cool uitziet.

Hierboven vind je alvast een YouTube-link naar de demo. Mocht die verdwijnen, dan kan je zowel hier als hier nog terecht. Ook is het bestand geüpload naar Google Drive, maar op het moment van schrijven kunnen wij het niet raadplegen, omdat het aantal views al overschreden is. Of de video later weer beschikbaar zal zijn, blijft gissen.

Een reactie achterlaten