fbpx

Geschrapte campaign van Call of Duty Black Ops 4 gelekt

Black Ops 4 1

Jaren na de release van Call of Duty Black Ops 4 zijn tonnen details en screenshots gelekt van geschrapte campaign mode van de game. Volgens het lek zou de verhaalmodus twee teams van 2 spelers tegenover elkaar zetten in een race naar de finish.

Alle details werden op Reddit gedropt door gebruiker PurpleToaster20. De redditor postte maar liefst 400 screenshots, interne documenten, early builds en storyboards van de game.


Op 18 augustus wordt trouwens ook nog een video gepost, die extra inzicht geeft in alle gelekte info. In de video overloopt de leaker alle details en documenten, die hij via verschillende bronnen in handen kreeg.

Toch zijn er aantal interessante weetjes die we nu al kunnen delen. Het verhaal zou zich afspelen in een post-Black Ops 3 wereld, die verwoest werd door een pandemie en verschillende natuurrampen. Als speler kon je jezelf aansluiten bij twee groepen: Free People’s Army of World United Nations. Als soldaat voor één van de groepen zou je dus verschillende missies uitvoeren op verschillende locaties.

Gezien de campaign gecreëerd was als een 2v2 ervaring, kon je elke missie tackelen met een partner. De meeste missies zouden niet langer duren dan 15 à 20 minuten.

Cool is dat elke missie unieke events zou hebben afhankelijk van de groepering die je vertegenwoordigt. Daarnaast zou je zelfs het vijandige co-op team hier en daar tegengekomen met intense shoot-outs als gevolg. Via deze PvP-momenten zou je dan ook de progressie van je tegenstanders kunnen bemoeilijken.

Uiteindelijk werd de campaign geschrapt door ontwikkelaar Treyarch omdat de game dreigde zijn deadline niet te halen. En gezien uitstel voor de Call of Duty-serie geen optie is, beslisten Treyarch en Activision om de campaign te laten vallen.

Opvallend: er waren al vier missies afgewerkt, namelijk Air Assault Convoy, Data Control, Data Escape en Snatch & Grab. De laatste leek behoorlijk interessant, want de missie zou enkel speelbaar zijn als in een vorige missie World United Nations de overwinning behaalde. Enkele van die missies vormden trouwens ook de inspiratiebron voor de multiplayermaps.

Ben jij fan van Call of Duty? Neem dan zeker eens een kijkje op de Reddit-pagina. Vooral het lijvige album met werkdocumenten is het bekijken waard. Het geeft je een nooit eerder geziene inkijk in het interne ontwikkelingsproces van een Call of Duty-game.

Een reactie achterlaten