fbpx

Gerucht: Spyro the Dragon trilogie krijgt remaster op PS4

De razend populaire remaster van Crash Bandicoot was een schot in de roos voor Activision. Dat de uitgever dat succes wil herhalen, is dan ook vanzelfsprekend. Kotaku UK heeft van diverse bronnen vernomen dat er gewerkt wordt aan Spyro the Dragon Trilogy Remaster.

Vicarious Visions zou de ontwikkelaar van het project zijn. Niet geheel onlogisch aangezien de studio ook verantwoordelijk was voor Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy. Net als deze remaster worden de games van de paarse draak opgepoetst met verbeterde animaties, cutscenes, nieuwe texturen en een herwerkte soundtrack. Opmerkelijk: bepaalde geschrapte delen uit de originele games worden toegevoegd aan de remaster.


Het totaalpakket zou de games Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! en Spyro: Year of the Dragon bevatten. De tweede trilogie, The Legend of Spyro, is de afwezig in de opsomming. Waarschijnlijk bewaart Activision deze games als de eerste remaster voldoende succes boekt.

Volgens de geruchten is de remaster in ontwikkeling voor PS4 en PS4 Pro. Alles wijst erop dat in maart het project officieel onthuld wordt. De release staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar. Een bron suggereerde september als mogelijke lancering omdat het dan de twintigste verjaardag is van Spyro. 

Het spel zou een tijdelijke exclusive zijn voor PlayStation en in 2019 verschijnen voor andere consoles.

Een reactie achterlaten