fbpx

Gerucht: Resident Evil 7 wordt onthuld op E3

Opvallend nieuws uit de hoek van Capcom. Op Twitter heeft Serkan Toto, analist en CEO van het consultancy bedrijf Kantan Games, onthuld dat de uitgever momenteel werkt aan Resident Evil 7. De game zou een reboot zijn en keert dus terug naar de horror-roots van de reeks.

Maar daar stopt het gerucht niet, want volgens Toto-san wordt de game nog dit jaar onthuld op E3. De studio die eraan werkt, heeft zelfs Jordan Amaro ingehuurd om alles in goede banen te leiden. Amaro is een voormalig designer van Kojima Productions, die meewerkte aan Metal Gear Solid V en – nu komt het – P.T.


Een sappige roddel dus, al wil Capcom al sinds 2013 terugkeren naar de roots van de reeks. Producer van Resident Evil Revelations, Masachika Kawata, liet toen weten dat een reboot mogelijk was, zolang hij trouw bleef aan de hoofdelementen van de reeks en de fans bleef aanspreken:

“Eens Revelations verschenen is, denk ik dat we heel wat input zullen krijgen van de fans en media over hoe belangrijk een reboot kan zijn voor de reeks. Als we vooruitgang willen boeken, moeten we nog meer focus leggen op het horror-aspect, zodat we een nog griezeligere game kunnen maken.”

In een financieel rapport liet Capcom eerder dit jaar aan zijn investeerders weten dat Resident Evil: Umbrella Corps een opwarmertje zou zijn voor een groot offensief dat in het tweede deel van het fiscaal jaar van start gaat. Of de uitgever daarmee daadwerkelijk naar Resident Evil 7 verwijst, is onduidelijk, al bestaat die kans wel.

In ieder geval zien wij een nieuwe survivalhorrorgame zeker zitten. Het genre is ondervertegenwoordigd op de huidige generatie consoles.

Een reactie achterlaten