fbpx

Gerucht: PS4 Neo wordt onthuld op 7 september

Sony zal de nieuwe, krachtigere versie van de huidige PS4, met codenaam Neo, onthullen in New York op 7 september. Dat schrijft zowel de Amerikaanse website Vice Gaming als het Franse Gameblog.

Gameblog zette het gerucht vanmiddag online en beweerde dat het van verschillende betrouwbare bronnen te horen kreeg over de onthulling. Niet veel later plaatste ook Vice een artikel online, waarin de nieuwswebsite verklaarde dat ook hun bronnen iets afweten van de onthulling van de PS4 Neo.


Eén bron vertelde Vice Gaming dat Sony op het event in New York vooral de technische capaciteiten van de PS4 Neo wil tonen. De line-up is nog niet compleet, al zou Sony vrij recente footage tonen van nieuwe games. Een andere bron vertelde de website dan weer dat Sony vanaf september dev kits begint uit te sturen naar ontwikkelaars.

Gameblog vindt het verder vrij logisch dat de PS4 Neo in New York onthuld zou worden, omdat ook de originele PS4 daar voor het eerste getoond werd aan het grote publiek.

Andrew House, CEO van Sony Interactive Entertainment, bevestigde begin juni al dat er een krachtigere PS4 in ontwikkeling is en dat die console de standaard PS4 zou complementeren. Bestaande en nieuwe games zouden compatibel zijn met beide consoles. De console zou er volgens geruchten vooral komen om Sony’s nieuwe VR-headset van extra paardenkracht te voorzien. De PS4K zou dan ook samen met de PlayStation VR gelanceerd worden op 13 oktober.

Volgens de geruchtenmolen zou de PS4 Neo een sterkere CPU, GPU en meer werkgeheugen hebben. Vanaf oktober zouden PS4-games ook een gewone mode en 4K mode krijgen, zodat games speelbaar zijn op beide toestellen.

Een reactie achterlaten