fbpx

Gerucht: Nintendo werkt aan twee nieuwe Switch-versies

Nintendo Switch

Nintendo heeft momenteel twee volledig nieuwe Nintendo Switch modellen in de pijplijn zitten. Eentje daarvan is krachtiger, de andere lijkt meer op een slim model. Het nieuws komt van The Wall Street Journal, die eerder dit jaar een gelijkaardig artikel publiceerde.

Het nieuws komt er na de bekendmaking dat de Verenigde Staten taksen wil heffen op consoles die geproduceerd worden in China. Volgens The Wall Street Journal zou Nintendo daarom de productie verhuizen naar fabrieken in Taiwan en Vietnam.


Volgens de krant wordt in de fabrieken zowel de standaard Nintendo Switch geproduceerd, alsook twee andere modellen. Het tweede model is gelijkaardig aan de normale versie, maar bezit krachtigere hardware. Het derde model heeft dan weer een compleet aparte look, maar is goedkoper.

Het lijkt erop dat Nintendo voor zijn hybride console dus dezelfde aanpak kiest als die van de Nintendo 3DS. Zo werd de Nintendo New 3DS XL gelanceerd als een krachtigere versie, terwijl de Nintendo 2DS, die het 3D-effect overbood kiepert, geïntroduceerd werd als een budgetvriendelijke handheld.

Leuk detail: toen The Wall Street Journal contact opnam met de uitgever voor een woordje uitleg, weigerende Nintendo commentaar te geven. Of de consoles er effectief komen is dus nog niet duidelijk, al lijkt het wel een logische volgende stap. De toekomst zal het uitwijzen.

Een reactie achterlaten