fbpx

Gerucht: Netflix wil eigen gaming platform oprichten

Netflix games

Het lijkt erop dat Netflix een plaats wil veroveren op de gamemarkt. Zo zou het streaming platform aan tafel hebben gezeten met een heleboel veteranen uit de sector. Althans als we een nieuw onderzoek van The Information mogen geloven.

Volgens de technologiewebsite zou Netflix een game-afdeling willen opstarten en zoekt het daarom ervaringsdeskundigen om het nieuw platform te leiden. Dat Netflix gameplatform zou op dezelfde manier werken als de videoservice. Het platform zou games lanceren via een lidmaatschap en beschikbaar stellen via bundels, gelijkaardig aan Apple Arcade.


De website Polygon vroeg het platform om meer info en Netflix liet weten dat het enthousiast is om ‘meer te doen met interactief entertainment’. Dat gaat van interactieve films en series tot games:

“Onze leden vinden onze variatie en kwalitatieve content geweldig. Daarom blijven we uitbreiden. (…) Maar kijkers willen verhalen, die ze geweldig vinden, ook intenser beleven. Dat kan door interactieve series, maar ook via games gebaseerd op series of films.”

Of het ook games wil gaan streamen zoals Google Stadia of aanbieden om te downloaden, is niet duidelijk.

Natuurlijk valt nog te zien of Netflix effectief die plannen zal doorzetten. Al valt niet te ontkennen dat de streaming gigant een zeer gezonde interesse in videogames heeft. Zo lanceerde het platform al shows gebaseerd op Castlevania en Dragon’s Dogma. En binnenkort Resident Evil: Infinite Darkness.

Een goede game creëren gebaseerd op een film of serie is echter altijd een uitdaging. Wat denk jij? Zou jij graag games willen zien gebaseerd op Netflix Originals? Ons lijkt Spectral alvast een goede kandidaat voor een scifi-shooter…

Een reactie achterlaten