fbpx

Gerucht: Mario Kart 9 is in ontwikkeling ‘met nieuwe twist’

Mario Kart

Opgepast voor blauwe schilden en bananenvalstrikken, want Nintendo zou momenteel werken aan Mario Kart 9. De nieuwe kartgame zou nog dit jaar aangekondigd worden en krijgt een bijzondere twist. Althans als we game-industrie analist Serkan Toto mogen geloven.

De in Japan gevestigde consultant voor gamestudio’s doet enkele voorspellingen via gamesindustry.biz. Zo schrijft hij dat de nieuwe kartracer van Super Mario al in ontwikkeling is en dat Nintendo de game nog dit jaar zou teasen. Opvallend genoeg vermeldt hij ook dat de game een stevige twist krijgt, al weten we niet in welke vorm.


Een vage voorspelling, maar eentje die wel voor de hand ligt. Na het succes van Mario Kart 8 Deluxe – dat de bestverkopende titel in de reeks is – was het vanzelfsprekend dat een volgend deel niet zou uitblijven. De originele game verscheen al in 2014 voor de Wii U. In 2017 verscheen de Deluxe-versie op de Switch;

Verwacht in elk geval enkele leuke vernieuwingen. In vorige delen van de reeks zagen we al de introductie van motion controls, gliding, anti-zwaartekracht secties en meer. Ongetwijfeld brengt deel 9 dus ook weer een paar coole gimmicks met zich mee. Misschien trekken we naar het luchtruim?

Een reactie achterlaten