fbpx

Gerucht: Disney wil Star Wars-licentie bij EA weghalen

Disney en Lucasfilm lijken niet tevreden met de resultaten die EA boekt met de Star Wars-games. In de wandelgangen zou er gefluisterd worden dat Disney de licentie aan een andere uitgever wil geven. Mogelijke kanshebbers zijn Ubisoft en Activision.

Een journalist van filmwebsite Cinelinx beweert dat Lucasfilm aan hem liet weten dat ze niet tevreden zijn met EA en zoeken naar ‘andere opties’. Andere bronnen melden Cinelinx dat er op topniveau gesprekken aan de gang zijn met Ubisoft en Activision.


EA kon de licentie in 2013 versieren en bracht sindsdien twee games uit: Star Wars Battlefront en Star Wars Battlefront II. Beide games werden maar matig onthaald en kampten met zware kritieken. Vooral het laatste deel kreeg het zwaar te verduren door de microtransacties. Het resultaat? Tegenvallende verkoopcijfers en slechte reclame voor het merk.

Daarbovenop doekte EA Visceral Games op, de studio die een verhalende Star Wars-game met de codenaam Ragtag aan het ontwikkelen was. Het project werd afgevoerd omdat EA zich meer wil gaan focussen op openwereldgames. De assets en engine van Ragtag zouden voor een ander project gebruikt worden, maar tot op heden repte EA nog geen woord over de nieuwe Star Wars-game.

Het is nog niet duidelijk of Disney het contract met EA wil beëindigen en in welke mate deze geruchten kloppen. Dat EA behoorlijk wat schade heeft berokkend aan de Star Wars-licentie, staat wel vast. Het contract zou overigens een clausule bevatten waarin staat dat de samenwerking gestopt wordt wanneer bepaalde doelen niet behaald worden.

Wie mag volgens jou de nieuwe Star Wars-games gaan ontwikkelen?

Een reactie achterlaten