fbpx

Gerucht: Capcom toont Resident Evil 2 remake op E3

Resident Evil 2 Remake

Goed nieuws voor alle horrorfanaten, want volgens de geruchtenmolen zal de remake van Resident Evil 2  eindelijk te zien en te spelen zijn op E3. De remake van de klassieker werd al in 2015 aangekondigd, maar is sindsdien missing in action. Het nieuws komt van Rely on Horror dat naar eigen zeggen een bron dichtbij het ontwikkelingsteam heeft.

Volgens de klokkenluider zou de game zelfs mooier zijn dan deel 7. De remake zou draaien op de RE Engine die speciaal werd ontwikkeld voor Resident Evil 7.


Volgens de geruchten draait de game op een PS4 Pro aan 60 fps met een dynamische resolutie die ook native 4K kan halen. Althans, dat is het doel van Capcom. In realiteit zal de resolutie gescaled worden om een stabiele 60 fps te behouden. Op een standaard PS4 kiest de uitgever voor een 1080p-resolutie met 30fps.

Ook van de gameplay zijn al enkele details bekend. De remake zou de vaste camera ruilen voor een over-de-schouder-perspectief zoals in Resident Evil 4. Een gewaagde move, want het gooit de gameplay compleet ondersteboven. Al is dat misschien met een reden, want de RE Engine ondersteunt de implementatie van virtual reality. Het is dus goed mogelijk dat je Resident Evil 2 gewoon in VR kan spelen.

Natuurlijk is niets officieel, dus neem het zeker nog met een korreltje zout. En als Capcom de game effectief aankondig op E3, hoor je het eerst bij ons.

Een reactie achterlaten