fbpx

Gerucht: Call of Duty 2019 wordt Modern Warfare 4

Call of Duty: Modern Warfare 4

Hoewel Call of Duty: Black Ops 4 nog maar net onthuld werd, draait de geruchtenmolen voor de volgende telg in de reeks al op volle toeren. Ga er gerust even bij zitten, want volgens een handvol bronnen werkt Infinity Ward nu al aan Modern Warfare 4. Yes, dat lees je goed: Modern Warfare 4. Geen futuristische jump-jets en wereldoorlogen, maar wel hedendaagse conflicten dus. Laten we nu al schietgebedje prevelen dat dit waar mag zijn.

Volgens de bronnen van Gamingintel zal Modern Warfare 4 de volledige Call-of-Duty-ervaring aanbieden, met een volledige campaign, een multiplayer en de Zombies mode. Over een Battle Royale zou nog discussie zijn, al is het nog niet zeker of de modus in de afgewerkte game zal zitten.


De website wijst zijn lezers er verder op dat op het Twitter-profiel van stemacteur Craig Fairbrass tot maart 2018 te zien was dat hij gewerkt had aan Modern Warfare 1, 2, 3 en 4. Achteraf gaf hij toe dat dat gewoon een fout was, want ‘de titels waaraan hij meewerkte staan ook op zijn IMDB-pagina’, zijnde Modern Warfare 1 tot 3, Modern Warfare Remastered en Infinite Warfare. Nochtans moest voor Modern Warfare Remastered geen nieuwe audio opgenomen worden, omdat de game dezelfde clips gebruikt als het origineel. Lekte Fairbrass al eerder het bestaan van Modern Warfare 4?

Nieuws-outlet CharlieIntel meldt in ieder geval dat zijn bronnen exact hetzelfde vertelden over de game, waardoor het gerucht dus blijkt te kloppen. De website herinnert er trouwens aan dat er onlangs een hoop werknemers, die destijds Infinity Ward verlieten om zich bij Respawn Entertainment te voegen, terug naar die eerste studio getrokken zijn. Veel van die kerels hebben aan de originele trilogie gewerkt, al kan de timing natuurlijk puur toeval zijn.

In ieder geval zou Modern Warfare 4 geen slechte zet zijn van Infinity Ward. Hun laatste avonturen, zowel Ghosts als Infinite Warfare, kregen nu niet meteen een warm onthaal. Iets wat Modern Warfare 4 meteen zou uitvegen. Natuurlijk blijft het slechts speculatie en giswerk, dus neem het gerucht zeker niet te serieus.

Een reactie achterlaten