fbpx

Gerucht: Apple wil Netflix service voor games aanbieden

Apple apparaten zijn doorgaans niet de beste keuze als het op gaming aankomt. Al kan daar binnenkort verandering in komen. Nieuwswebsite Cheddar.com beweert namelijk dat Apple een streaming service voor games op poten aan het zetten is. Daarnaast zou de fabrikant van iOS-toestellen ook zelf games willen uitgeven.

Het nieuws zou meer zijn dan een gerucht, want het verhaal is bevestigd bij vijf verschillende bronnen. Zo zit Apple momenteel aan tafel met verscheidene studio’s om de streaming service op te starten. Abonnees betalen een maandelijks bedrag voor de toegang tot een gigantische bibliotheek aan games. Zolang je abonnee bent, kan je de games blijven spelen. Vergelijkbaar dus met Neflix.


Verder zou Apple ook interesse hebben om als uitgever van games op te treden, zoals bijvoorbeeld EA en Ubisoft. Het bedrijf heeft al gesproken met verschillende ontwikkelaars. Toegegeven, een bedrijf als Apple zou een enorm interessante uitgever kunnen zijn. Al mogen ze zich in dat geval niet beperken tot hun eigen technologie.

Een reactie achterlaten