fbpx

Gerucht: 2K Games werkt aan nieuwe BioShock

Na de herstructurering van BioShock-ontwikkelaar Irrational Games leek het erop dat we nooit meer een nieuwe BioShock zouden spelen. Niet waar, zo blijkt, want volgens Jason Schreier, een videogame journalist bij de Amerikaanse website Kotaku.com, is er wel degelijk een nieuwe BioShock in ontwikkeling.

Schreier publiceerde gisteren een artikel getiteld How The Makers Of Mafia III Lost Their Way. De tekst belicht de toestand bij Hangar 13, de ontwikkelaar van Mafia III, nadat die game in de rekken belandde. Een interessante evolutie, maar in februari 2018 kreeg de studio het zwaar te verduren. Verschillende werknemers werden ontslagen of werden verplaatst naar andere ontwikkelaars binnen 2K Games. Een aantal personen kwam terecht bij een niet nader genoemde studio, die zou werken aan de volgende BioShock.


Volgens Schreier mag er met geen woord gerept worden over het project. De kantoren van Hangar 13 in California liggen vlak naast die van 2K Games, maar zelfs de mannen van Hangar 13 hebben er nog niets van vernomen.

Ondertussen dateert de laatste game in de reeks, BioShock Infinite, al van 2013. Na de release van die game ging ontwikkelaar Irrational Games zich concentreren op kleinere projecten. De studio werd niet lang geleden zelfs herdoopt tot Ghost Story Games. Mocht er dus een nieuwe BioShock in ontwikkeling zijn, zal het vreemd zijn om bedenker Ken Levine niet meer aan het roer te zien staan.

Een reactie achterlaten