fbpx

Georganiseerde bendes stelen PS5-consoles uit rijdende vrachtwagens

bendes stelen PS5

De vraag naar PS5-consoles is zo groot dat steeds meer georganiseerde Britse bendes het gemunt hebben op voorraden van de consoles. Sommige gaan zelfs zo ver dat ze een lading PS5-consoles uit een rijdende vrachtwagens proberen te jatten. Volgens de Britse krant The Times zijn er al 27 gevallen van dergelijke raids bekend.

Zo’n overval speelt zich exact hetzelfde af als een scène uit een Fast & Furious film. Zo gaat een personenwagen op de openbare weg bumperkleven achter een vrachtauto. Terwijl de bestuurder de wagen stabiel houdt aan snelheden tot wel 80 km/u, klimmen twee personen uit het dak van het voertuig.


Een van de stuntmannen klimt op de motorkap van de auto, terwijl zijn kompaan zijn voeten vasthoudt. Vervolgens probeert de eerste overvaller de laadbak van de vrachtauto open te krijgen, desnoods met koevoet. Om er daarna PS5-consoles, televisies en andere artikelen uit te halen.

Dit soort diefstallen is niet nieuw. Volgens de Britse politie gebeurt het al jaar en dag, alleen is de frequentie de afgelopen weken gevoelig gestegen. Hieronder ter demonstratie een video uit 2012 van een gelijkaardige vrachtwagendiefstal. De diefstal werd door een politiehelikopter in Roemenië vastgelegd, al slaagden de dieven hier niet in hun opzet.

Erg gevaarlijk, maar toch is het voor de overvallers lucratiever dan pakweg een winkel te bestormen, omdat er veel minder verieligheidsmaatregelen genomen worden om zo’n transport te beveiligen.

Volgens The Times zijn er ondertussen al 27 gevallen bekend van raids waarbij de bendes het ook op PS5 -consoles gemunt hebben. De politie stuurde daarom al een waarschuwing rond voor chauffeurs van gelijkaardige transportvoertuigen. Natuurlijk is er bij een zulke operaties insider info nodig. Volgens de politie worden de bendes getipt wanneer er een PS5-voorraad de baan opgaat.

Een reactie achterlaten