fbpx

Gelekt: Valve werkt aan nieuwe 6vs6 hero-shooter Deadlock

DOTA 2

Volgens de nieuwste geruchten werkt Steam-eigenaar Valve aan een gloednieuwe game genaamd Deadlock. De nieuwe titel is een hero-based shooter waarin teams van 6 spelers het tegen elkaar opnemen. Op dit moment zou het spel zich nog in de alpha fase bevinden, al introduceert de eerste build al een hoop experimentele gameplay features en art assets.

Voorlopig heeft de game zo’n 19 helden om uit te kiezen. Dat zijn diverse personages, gaande van magiërs en robots tot bizarre wezens, mensen en meer. Vanzelfsprekend hebben ze allemaal unieke speelstijlen ondersteund door coole vaardigheden. Al moet gezegd dat de klassieke MOBA-rollen nog steeds aanwezig zijn, zoals tank, asssassin, healer en ranged.


Volgens Insider Gaming, dat al gameplay te zien kreeg, heeft Deadlock veel weg van DOTA op vlak van gameplay mechanismen. Zo moet je als spelers zowel vijandige spelers als computergestuurde ‘pionnen’ te lijf gaan. Slaag je erin om eentje te verslaan, dan laat elke speler en pion een Soul achter, die je kan verzamelen om power-up items voor je personage vrij te spelen.

De simpele pionnen verschijnen vooral random op de map, al dropt hier en daar ook een grotere een AI-boss op vaste locaties in de omgeving, zoals Baron in League of Legends.

Cool is dat je ook een item hebt genaamd een Spirit Urn, die spelers kunnen neerzetten op een bepaalde plaatsen op de map. Het hebbeding zorgt ervoor dat zowel vijanden als pionnen meer Souls laten vallen als je ze overhoop schiet.

Klinkt als een mix van League of Legends en Overwatch, niet? Een releasedatum voor Deadlock is voorlopig niet bekend.

Een reactie achterlaten