fbpx

EA onder vuur na gelekt intern FIFA document over loot crates

FUT Loot crates

Uitgever EA staat opnieuw in een negatief daglicht. Er is namelijk een intern document opgedoken waaruit blijkt dat de uitgever zoveel mogelijk spelers naar de FIFA Ultimate Team modus wil pushen. Doel is om op zoveel mogelijk manieren de spelers aan te zetten tot het kopen van loot crates en zo hogere inkomsten te genereren. Opvallend genoeg ontkent de uitgever het hele verhaal.

Het was de Canadese nieuwszender CBC News die een intern document van de uitgever in handen kreeg via een insider. Concreet gaat het om een presentatie van EA Sports, die commerciële strategieën bespreekt voor FIFA 21. En uiteraard komt de beruchte FIFA Ultimate Team (FUT) modus daarin uitgebreid aan bod. Volgens de presentatie zou de spelmodus de belangrijkste pijler van de game worden.


Zo zou EA ‘alles doen om zoveel mogelijk spelers naar de FUT-modus’ te leiden, zodat ze geld zouden spenderen aan de loot crates. Dat kan door onder andere ’teasers in andere modi, die spelers enthousiast moeten maken voor FUT’, zodat ze uiteindelijk naar die modus zullen overstappen. Het document stelt immers dat ‘alle wegen moeten leiden naar FUT’.

FIFA leak

Het is opvallend dat EA zijn lootbox-strategie enorm hard blijft pushen. Frappant genoeg ziet de uitgever dat zelf niet zo. Charlie Fortescue, een vertegenwoordiger van EA, reageerde namelijk op het lek, dat volgens hem ‘volledig uit context getrokken werd’.

Hoewel hij stelde dat de interpretaties van het document ‘volledig fout’ zijn, weigerde hij een verklaring te geven van wat er wel bedoeld wordt. Volgens Fortescue gaat het hier immers om een ‘vertrouwelijk document’. Het enige wat hij kwijt wilde, is dat alle EA games ook gespeeld kunnen worden zonder geld uit te geven.

Ook EA zelf postte een uitgebreid statement op zijn website dat je hier kan lezen Wat denk jij van het hele verhaal? Typsich EA? Of mag de uitgever eindelijk inbinden en zijn commerciële strategie wat loot crates betreft gaan aanpassen?

REACTIES (1)

 1. Romain Bogaert

  Ongelooflijk, maar het is niet alleen EA.
  Ik geniet bijvoorbeeld enorm van Valhalla, maar 1 strategie ergert mij.
  In-game zijn er weinig ‘sets’, maar kan je via opals ‘leukere’ sets kopen (alleen duurt dit superlang).
  Ik speel al 60uur met dezelfde axe en outfit en ze duwen je richting de helix-shop…
  Ik vind dit oprecht jammer. Oké dat er geld nodig is, maar vraag dan meer voor een game bij aankoop in plaats van in-game aankopen waar je uiteindelijk – zonder dat je het merkt – toch meer geld aan uitgeeft.

Een reactie achterlaten