fbpx

Geen voice chat voor de Nintendo Switch zelf

Gezellig online chatten in een party? Het wordt geen realiteit voor de Nintendo Switch. Online conversaties gebeuren niet via de console zelf, maar via een companion app die Nintendo ontwikkelt.

Alweer een verrassende keuze van Nintendo in vergelijking met de rechtstreekse concurrenten: de voice chat moet via de mobiele telefoon van de gebruiker verlopen. De applicatie die pas deze zomer verschijnt zal een groot aandeel van de online diensten bevatten van de Nintendo Switch.


De draagbaarheid van de console is de specifieke reden voor deze keuze. Reggie Fils-Aime, de president van de Amerikaanse Nintendo-divise zei specifiek het volgende:

We willen de ervaring voor onderweg maximaliseren. Het is gemakkelijk om de matchmaking en voice chat via jouw mobiele telefoon te laten verlopen. Op die manier moeten gamers niet continu een headset meesleuren.

Ook wanneer de Nintendo Switch aangesloten is op het grote scherm, ben je aangewezen op applicatie van je smartphone. Die externe batterij die je kocht voor Pokémon Go zal nog van pas komen tijdens langdurige speelsessies. Voor de online diensten moet je vanaf de zomer ook maandelijks betalen.

Een reactie achterlaten