fbpx

Bethesda wil geen reviews meer voor release

Bethesda verandert het beleid rond reviews van zijn titels. Op de officiële site stelt Gary Steinman, de global content lead en voormalig journalist, dat er geen reviews zullen verschijnen voor de lancering van zijn games.

Magazines en websites krijgen pas een dag voor release een code of reviewexemplaar waarmee ze aan de slag kunnen. Concreet geven ze volgende reden:


We willen dat iedereen, ook zij die in de media zitten, onze games ervaren op hetzelfde moment.

Een vreemde uitspraak wanneer je kijkt naar de aanpak van Skyrim Special Edition. De finale code van de game is al dagenlang in bezit van verschillende grote ‘influencers’ (YouTubers). Daarbovenop staat het statement haaks op de aankondiging waarbij gamers als pre-order bonus een dag vroeger mogen spelen.

Een verrassende wending is het niet. Andere uitgevers zoals Activision en 2K Games geven slechts een handvol media vroeger toegang en laat de rest ook wachten tot enkele uren voor release. Het meest recente voorbeeld hiervan was Civilization 6. Het precedent werd gezet met Doom en zal waarschijnlijk ook door de andere partijen in de industrie opgepikt worden.

Een reactie achterlaten