fbpx

Resident Evil 7 wordt geen spookverhaal

Op de Capcomblog hebben producer Masachika Kawata en regisseur Kōshi Nakanish onthuld dat Resident Evil 7 geen spookverhaal wordt over bezeten huizen en geesten. De E3-demo zorgde voor wat verwarring bij de achterban. Verandert wel: spelers kruipen dit keer in de huid van een alledaags personage in plaats van een tot de tanden gewapende superheld:

“In de vorige delen hadden we altijd een zwaarbewapende held die met een arsenaal aan vuurwapens het gevaar tegemoet gingen. Om de horror beter naar de speler over te brengen, hebben we nu gekozen voor first-person view. Zo zit je er middenin. Je speelt ook een eenvoudig personage zonder speciale krachten.”


Over de identiteit van dat personage wil Capcom nog niets kwijt:

“We kunnen nog niets zeggen over het personage. Als speler vraag je je dan altijd af wie je bent en of je wel levend uit de situatie komt. Dat draagt bij tot de horror.”

Hoewel er zoveel wijzigingen aan de oude formule doorgevoerd worden, is Resident Evil 7 absoluut geen reboot:

“Resident Evil 7 is een sequel, want de game volgt het typische verhaal van de reeks. Wie de demo al gespeeld heeft, zal dat moeilijk kunnen geloven, maar toch is het allemaal verbonden.”

Resident Evil 7 staat gepland voor 24 januari 2017.

Een reactie achterlaten