fbpx

Geen loot crates, maar eerlijke microtransacties voor Far Cry 5

Zoals de meeste grote titels komt ook Far Cry 5 met extra’s waaraan spelers hun centen kunnen opdoen. Ubisoft kiest niet voor de populaire loot crates, maar wel voor de beruchte microtransacties. Gelukkig gaat het puur om cosmetische items en boosters die je tijd uitsparen waardoor je niets ontloopt voor het eigenlijke spel.

De keuze voor microtransacties is een doordachte beslissing volgens Ubisoft. Door niet te kiezen voor loot crates verdwijnt het ‘kansspel’ waarbij spelers niet weten wat ze krijgen voor hun geld. Een situatie zoals bij Star Wars Battlefront II willen ze volledig vermijden door middel van dit eenduidige systeem. 


De Silver Bars vormen de munteenheid waarmee je de microtransacties kunt bekostigen. Leuk om te weten is dat je ze niet noodzakelijk moet kopen. Je kan deze Silver Bars ook terugvinden in verborgen dozen bij de buitenposten. Het zilveren goedje wissel je in voor prestige wapens, voertuigen en cosmetische items zoals kledij en wapens. Met andere woorden: de in-game valuta is hetzelfde als die voor de ‘betaalde items’.

Het lijkt erop dat Ubisoft kiest voor een doorzichtige en eerlijk systeem voor de microtransacties. Spelers kiezen zelf waar ze hun in-game geld aan uitgeven en hoeven niet noodzakelijk extra euro’s te betalen voor dat ene kostuum dat ze absoluut willen. Is dit de juiste aanpak volgens jou?

Een reactie achterlaten