fbpx

Geen full HD voor Zelda: Breath of the Wild

De jongens van Digital Foundry mochten al uitgebreid aan de slag met Zelda: Breath of the Wild en hun bevindingen bevestigen de speculaties. De resolutie van de Nintendo-exclusive is maximaal 900p wanneer de Nintendo Switch in zijn dock zit en je op groot scherm speelt. Geen full HD dus.

Terwijl we weten dat Nintendo niet mikt naar de beste grafische prestaties voor de console, is het toch interessant om te weten waaraan we ons mogen verwachten. Ondanks dat de game geen Full HD (1080p) is, zijn de testers van Digital Foundry aangenaam verrast door de Switch-versie van de game.


Afgelopen E3 kampte het spel nog met enorm veel technische problemen. Nu draait het tegen een solide 30 frames per seconde. Soms zijn er nog wel eens dips, maar die blijven beperkt tot scènes met enorm veel alpha-effecten.

Zoals verwacht vermindert de resolutie wanneer de Nintendo Switch uit zijn dockingstation gehaald wordt. In de draagbare modus daalt de resolutie naar 720p. Dankzij die lagere beeldkwaliteit kan de console de stabiele framerate behouden.

Een reactie achterlaten