fbpx

Geen dynamisch weersysteem voor GT Sport

Kazunori Yamauchi, de regisseur van de bekende Gran Turismo games, heeft in een interview met GTPlanet gezegd dat GT Sport geen dynamisch weersysteem zal hebben, noch een een dag- en nachtcyclus.

De feature was wel aanwezig in vorige delen in de reeks, maar slechts voor bepaalde circuits. De keuze om een dynamisch tijdsverloop in GT Sport te schrappen, heeft te maken met de game performance. De kwaliteit van de racer verbeterde aanzienlijk door de speler voor elke race het weer en de tijd te laten instellen.


“We hebben ervoor gekozen om het weer en het tijdvak waarin een race zich afspeelt constant te houden. Op die manier kunnen we een betere framerate en beeldkwaliteit garanderen. Spelers kunnen dus zelf het tijdstip van de race kiezen, zij het ’s nachts, overdag, ’s morgens of ’s avonds. Ook kunnen ze zelf de weersomstandigheden bepalen.”

In Gran Turismo 6 kende de framerate af en toe wel eens een dipje, dus is het mooi om te zien dat het team van Polyphony Digital werk steekt in een stabiele framerate voor GT Sport. De game ligt in de rekken vanaf 18 november.

Een reactie achterlaten