fbpx

Geen digitale PS4-release voor Modern Warfare in Rusland

De Russen zullen komende vrijdag uit hun luie zetel moeten als ze Call of Duty: Modern Warfare willen spelen. Sony heeft bekendgemaakt dat de game niet verkocht wordt via de Russische PlayStation Store. Op Xbox One en pc krijgt de game wél een digitale release.

Russische gamers kregen het nieuws te horen via de officiële Twitter-account van PlayStation Rusland. Achteraf werd het bericht bevestigd door Activision en liet de uitgever weten dat het om een alleenstaande beslissing van Sony gaat.


Waarom Sony de game niet digitaal wil verkopen in Rusland is niet bekend. Al is een professionele gok hier niet uit den boze. In Call of Duty: Modern Warfare is Rusland de bad guy van dienst. Bovendien vertelt de game een behoorlijk duister (pun intended) en bruut verhaal. Activision laat dan wel weten dat het spel entertainment als doel heeft, al is het mogelijk dat sommige spelers er aanstoot aan nemen.

Al snappen wij niet hoe Sony die controverse wil verhinderen door de game enkel in de PlayStation Store te verbieden. Call of Duty: Modern Warfare ligt vanaf 25 oktober in de rekken.

 

Een reactie achterlaten