fbpx

Geen campagne voor Battlefield 2042, wel een kortfilm

Battlefield

Dat Battlefield 2042 geen verhaalcampagne bevat, was al bekend. Om het verhaal achter de multiplayergame te vertellen heeft EA wel een kortfilm gemaakt. En die krijgen we te zien nog voor de game in de rekken ligt.

De Battlefield 2042 kortfilm gaat live op 12 augustus om 17u. Hij heet Exodus en verduidelijkt het achtergrondverhaal van het conflict in Battlefield 2042. In de game zijn alleen de V.S. en Rusland de overgebleven grootmachten. Om die reden vechten soldaten zonder natie voor de wereldmachten. En hun verhaal krijgen we te zien in Exodus.


Een uitstekende manier om de wereld uit te bouwen, al rest natuurlijk de vraag hoe belangrijk het narratieve aspect is in deze multiplayer-only game. Cool is wel dat kortfilm verschillende maps van de game in beeld zal brengen. Als je geen moer geeft om het verhaal, is dat in ieder geval iets om naar uit te kijken.

Ontwikkelaar DICE belooft trouwens vanaf vandaag een glimp van de locaties te geven via de in-game oorlogscorrespondent Kayvan Bechir. Via welke kanalen de studio dat wil doen, is niet geheel duidelijk. Wij raden aan om een de officiële socials van Battlefield in het oog te houden.

Een reactie achterlaten