fbpx

Geen akkoord: Sony verwijdert Spider-Man uit Marvel-films

Sony heeft de samenwerking met Marvel Studios gestopt en haalt Spider-Man uit het Marvel Cinematic Universe. Beide bedrijven geraken het maar niet eens over de financiële verdeling van de films. Sony zou echter al plannen hebben om op eigen houtje twee nieuwe solo Spider-Man films te maken.

Volgens Hollywoodsite Deadline geraken Sony en Disney er niet uit wat Spider-Man betreft. Disney (dat eigenaar is van Marvel) eist dat Sony (dat sinds 2002 de film- en distributierechten beheert) de helft van de filmkosten zou dragen voor toekomstige Spider-Man films. Sony sloeg het aanbod af en stelde op zijn beurt een overeenkomst voor zoals bij voorgaande Spider-Man MCU films: Disney zou slechts 5% van de omzet ontvangen. Disney ging niet akkoord.


Logisch ook: Spider-Man: Far From Home heeft in augustus zo’n 1.1 miljard dollar in het laatje gebracht voor Sony. Da’s meer dan eender welke film Sony ooit heeft opgebracht. Volgens de bronnen van Deadline denkt Sony Marvel Studios niet meer nodig te hebben en doet het liever de productie van de films zelf. Marvel op zijn beurt bezit dan weer de rechten voor de merchandising van alle Spider-Man films.

Sony zou plannen hebben voor minstens twee Spider-Man films met acteur Tom Holland en regisseur Jon Watts. Spider-Man zou echter niet meer opdraven in andere Marvel-films. Nu maar hopen dat Sony en Marvel/Disney alsnog een overeenkomst kunnen treffen zodat Spidey niet uit het MCU gehaald wordt.

Een reactie achterlaten