fbpx

Gedaan met items ruilen in PUBG

PUBG

Toch voor een tijdje, want uitgever PUBG Corp. heeft de mogelijkheid om in-game wapen- en karakterskins te ruilen voorlopig uitgeschakeld. Dat maakte het bedrijf bekend via een blog op de Steam-pagina van Playerunknown’s Battlegrounds.

Reden voor het platleggen van de in-game economie is om third-party websites, waar spelers hun skins kunnen verhandelen voor grof geld, buitenspel te zetten. Volgens PUBG Corp. maken zulke websites enorm misbruik van het systeem, door onder andere bot-accounts op te zetten die skins van de ene naar de andere speler ‘verhandelen’. Het is een techniek die ook vaak gebruikt wordt bij ‘skin gambling’, waarbij spelers skins inzetten om te gokken op de uitkomst van een match. Op die manier kunnen websites altijd de items aanbieden die ze beloven.


Als gevolg is in-game ruilhandel nu niet meer mogelijk, waardoor spelers zich naar de Steam Market moeten reppen om hun bezittingen te verkopen, of om nieuwe skins aan te schaffen – en waar PUBG Corp. een deel van elke transactie krijgt.

De uitgever liet wel al weten dat de restricties opgeheven worden zodra er manier gevonden wordt om het misbruik tegen te gaan.

Een reactie achterlaten