fbpx

Gebruiken we binnenkort bananen als PS5-controllers?

Schermafbeelding 2021 03 04 om 16.36.15

Sony heeft plannen bananen in te zetten als controller voor de PlayStation 5. De uitgever diende een patent in voor nieuwe technologie die toelaat om alle mogelijke voorwerpen om te vormen tot een PlayStation-controller.

Het patent werd opgevist door GameIndustry.biz. Zo beschrijft het patent een systeem dat alledaagse, zelfs niet-elektronische voorwerpen omvormt tot een controller. Op die manier hoeven gamers in theorie geen controller aan te kopen en kunnen ze alledaagse objecten zoals een pen, sinaasappel of banaan als controller gebruiken.


Hoe gaat het in zijn werk? Dankzij een herkenningsysteem via camera. Zo zou de PS5-camera geprogrammeerd kunnen worden om voorwerpen te traceren op basis van vorm, kleur, contouren en pixels. Bepaalde objecten kunnen dan automatisch als controller herkend worden en ingezet worden.

Speel je bijvoorbeeld een shooter? Dan kan je bvb je eigen speelgoedgeweer gebruiken als gun! Dualwielden? Perfect mogelijk, want het patent bespreekt de optie om twee voorwerpen om te vormen tot één controller. Gewoon even een extra banaan uit je fruitmand plukken, dus.

Enige nadeel is dat je geen haptische feedback hebt. Misschien een goede zaak, want we kunnen ons voorstellen dat je eindigt met bananenmoes als je te hard opgaat in de game.

Of het patent ooit in de praktijk zal worden omgezet, valt nog te zien. Al is het zeker een innovatief alternatief voor dure controllers…

Een reactie achterlaten