fbpx

Gebande Fallout 76 spelers moeten als straf… essay schrijven

Fallout 76

Alweer opvallend nieuws uit het kamp van Bethesda. En niet verrassend gaat het opnieuw om een heisa rond Fallout 76. Spelers die third-party software gebruikten (lees: mods) en daarom geband werden door Bethesda, moeten als straf een essay schrijven om terug toegang te krijgen tot de game.

Toen enkele makers van een Fallout 76-mod na hun ban de situatie probeerden recht te zetten via de klantenservice van Bethesda, kregen ze van de medewerker de opdracht om een opstel te schrijven dat uitlegt waarom mods slecht zijn. In de e-mail staat letterlijk het volgende statement te lezen:


“Als u de schorsing van dit account wil aanvechten, zouden wij graag een essay accepteren met de titel ‘Waarom het gebruik van third-party cheat-software vernietigend is voor de community van een online game’. Dat kunnen we dan voorleggen aan ons management team om de schorsing te revalueren.”

YouTuber JuiceHead kon er niet mee lachen en zwierde alles in een video op YouTube. Check hem hieronder. Hij sprak ook met gamers in een gelijkaardige situatie en die bevestigen dat Bethesda wel degelijk zo’n repliek heeft uitgestuurd.

En wij maar denken dat de shitstorm rond Fallout 76 nu wel stilletjes tot zijn einde zou komen.

Een reactie achterlaten