fbpx

‘Gears of War Collection in de maak bij Microsoft’

Gears

Het lijkt erop dat Microsoft werkt aan een heruitgave van de Gears of War-games. Net zoals de Master Chief Collection, zou ook een Gears of War Collection in de maak zijn die alle games in geremasterde versie bundelt.

Reporter Nick Baker liet tijdens een livestream van Xbox Era het nieuws vallen: ‘Een tijdje geleden heb ik gemeld dat er een andere Microsoft franchise ook een Master Chief Collection behandeling zou krijgen. Die verschijnt normaal nog dit jaar.’


Toen kijkers vroegen of het effectief om Gears of War ging, begon hij te lachen. Hij voegde toe dat ‘hij de naam niet zou vertellen, maar dat iedereen het al geraden had’.

Gezien Starfield en Redfall doorschuiven naar 2023, heeft Microsoft inderdaad een gaatje in zijn releaseplanning voor het najaar. Die leegte zou opgevuld kunnen worden door een Gears of War Remastered Collection.

Momenteel werkt ontwikkelaar The Coalition trouwens ook aan Gears 6, waarvoor de studio overschakelt op Unreal Engine 5. Uiteraard staat het project nog in de kinderschoenen, dus een release in het najaar zou wat voorbarig zijn voor het nieuwste deel in de reeks.

Een reactie achterlaten