fbpx

Geannuleerde Power Rangers openwereldgame ziet er badass uit

Rangers 2

Wist je dat er een openwereldgame van Power Rangers in de maak was? En dat de titel dezelfde opzet had als de Batman-game Gotham Knights? ‘Project Nomad’ kwam helaas nooit van de grond, maar de opgedoken concept art bewijst dat de titel veel potentieel had.

De man achter Project Nomad was de Amerikaan Jason Bishoff. Anno 2016 werkte hij bij Saban Entertainment, de filmbedrijf achter Power Rangers. Bishoff had een concept voor de game klaar, maar kreeg het niet verkocht. Er waren zoveel projecten bij de studio, dat het management geen gehoor gaf aan zijn idee. Al gaf Bishoff niet op.


Bishoff schakelde de hulp in van enkele bevriende artiesten die een handvol concept arts en 3D-designs voor Power Ranger co-op game uitwerkten. En hoewel de designs hieronder absoluut geen finaal resultaat vormden, hielpen ze om het gameproject van de grond te krijgen.

De eerste gesprekken met ontwikkelaars en uitgevers liepen behoorlijk vlot volgens Bishoff. Al verdween het project uiteindelijk naar de achtergrond. Reden: een gebrek aan tijd en een shift in de business van Saban. Toch neemt het niet weg dat de concept art er bijzonder cool uitziet. Dus deelde Bishoff de werken maar op Twitter.

De game zou volgens Bischoff een co-opgame worden zoals Gotham Knights zijn waarbij je in een open wereld aan het knokken kon met verschillende soorten Power Rangers.

Wie weet… misschien pikt een uitgever met interesse dit project wel terug op? Check in ieder geval de indrukwekkende art hieronder.

Rangers 1

Rangers 2

RAngers 6

Rangers 3

Rangers 4

RAngers 5

 

Een reactie achterlaten