fbpx

Gaming forum NeoGAF is opnieuw live

Gaming forum NeoGAF is opnieuw online na een controverse waarbij site-eigenaar Tyler ‘Evilore’ Malka beschuldigd werd van seksuele intimidatie. Meteen was ook een statement van Malka te lezen, waarin hij de beschuldigingen ontkent en ook de toekomst van NeoGAF bespreekt.

Al snel doken ook de eerste nieuwe threads op. Sommige gingen inderdaad over gaming, maar heel wat posters probeerden Malka uit zijn tent te lokken en bestempelden hem als leugenaar. In dit artikel van Kotaku.com vind je een volledig overzicht van messcherpe reacties. De moderatoren die nog steeds op post waren, haalden dan ook de banhammer boven en haalden enkele accounts zonder pardon offline.


De off-topic thread, waarin allerlei onderwerpen besproken kunnen worden en waarin ook de beschuldigingen van seksuele intimidatie in verschenen, blijven nog een tijdje offline. Zo kan Malka samen met zijn team een nieuwe koers bepalen voor dat specifieke topic. Eén ding is zeker: politieke en sociale topics zullen verboden worden, omdat ze vaak resulteerden in verhitte discussies.

Van de beschuldigingen van seksuele intimidatie zegt Malka trouwens dat ze ongeloofwaardig zijn en dat de feiten niet overeenkomen met datgene wat Ima Leupp beweert. Naar eigen zeggen hadden beide partijen ingestemd met wat er gebeurd is. Daarnaast beweert hij ook dat de beschuldigingen opportunistisch zijn in het kader van recente gebeurtenissen uit de film-industrie.

Als reactie heeft Leupp al laten weten dat Malka waanvoorstellingen heeft als hij zegt dat ze toestemming gegeven had. Of het uiteindelijk uitgeklaard wordt tijdens een rechtszaak valt nog te zien, maar nu is het belangrijkste dat NeoGAF, of althans een deel ervan, terug is.

Een reactie achterlaten