fbpx

Games van Warner Bros. krijgen sterke focus op live service model

Hogwarts legacy

Het ziet ernaar uit dat uitgever Warner Bros. meer en meer zal inzetten op het live service model voor videogames. Dat blijkt uit een vacature voor een stageplaats binnen het bedrijf. Welke gevolgen dat zal hebben voor de Harry Potter RPG Hogwarts Legacy en andere games van de uitgever, is onbekend.

In de vacature van Warner Bros. Games die opgevist werd door Twitter-gebruiker MauroNL, staat het volgende te lezen:


“WBIE is currently involved in a variety of new projects, ranging from casual games to core games featuring our well-known franchises on all platforms (console, digital, mobile) with a heavy focus on live service.”

Nu zijn er veel aangekondigde games van Warner Bros. die perfect in dat concept kunnen passen. Denk maar aan de co-opshooter Suicide Squad: Kill the Justice League van Rocksteady. En Gotham Knights, dat allicht ook heel wat extra dlc krijgt. Ook zombie-shooter Back 4 Blood zit in het portfolio van de uitgever.

Een van de grootste titels is echter Hogwarts Legacy, die befaamde Harry Potter RPG. Momenteel is het onduidelijk of ook die game de live service toer opgaat. Al gokken wij dat veel fans teleurgesteld worden, mocht dat het geval zijn. Dankzij het Harry Potter universum heeft die titel een rijke achtergrond, maar het is twijfelachtig of fans zullen appreciëren dat die game beetje bij beetje uitgebreid wordt via microtransacties.

Veel uitgevers willen een live service model in hun games integreren omdat het bijzonder winstgevend is. Het doel is via voortdurende content updates de speler aan het spelen houden en ze aanzetten tot microtransacties. Call of Duty: Warzone en Fortnite zijn de beste voorbeelden van live service games. Andere titels zoals Anthem, Destiny 2 en The Avengers probeerden het ook, maar faalden in hun opzet.

Afwachten dus wat de toekomst brengt.

Een reactie achterlaten