fbpx

Gamepersonages zijn razend populair op Pornhub

Pornhub heeft een terugblik op 2018 gelost over het kijkgedrag van zijn bezoekers. Ook voor videogames kunnen we daar een paar hilarische conclusies uit trekken. De meest opvallende? Digitale personages zijn retepopulair en gamers doen meer met hun console dan alleen gamen.

Van alle consolegamers zijn PlayStation-eigenaars de grootste rukkers, want maar liefst 54,4% van het consoleverkeer kwam via PlayStation. De Xbox One volgt daarna met zo’n 33%. Nu is dat uiteraard vrij logisch, want er zijn meer PS4-consoles in de omloop dan Xbox One-toestellen. Sorry, Microsoft.


Verrassend genoeg blijven de PS Vita en zelfs de Wii U ook populair om een natuurfilm te streamen, samen goed voor een kleine 12% van het verkeer. De Nintendo Switch staat er niet bij, omdat de webbrowser van de hybride voorlopig nog op slot zit. Misschien een goede zaak.

Gaan we specifieker kijken naar welke zoektermen gamers opzoeken, dan krijgen we een waaier aan opties. Bowsette is het meest gezochte personage met in totaal 34,6 miljoen zoekopdrachten. Allicht is dat te danken aan alle memes en de nogal vrij geïnterpreteerde cosplays die sommige dames eraan geven. Op de tweede plaats staat Brigitte van Overwatch met 4,8 mijoen zoekopdrachten en de immer sexy Lara Croft sluit de top 3 af met zo’n 4,5 miljoen hits.

Over het algemeen is Overwatch zeer geliefd, want volgens ons staat bijna de volledige vrouwelijke cast van de game in de lijst van populairste personages. Knallen met de Overwatch-dames… geen wonder dat de game het zo goed doet.

Al moesten wij toch ook de wenkbrauwen fronsen bij een paar andere personages. Zo zijn er mensen bij die zoeken naar Pikachu. Oké, nu Ryan Reynolds de stem van de Pokémon verzorgt in de live-action film zouden we dat begrijpen op voorwaarde dat de zoekterm ingetikt werd door vrouwen. Maar door mannen? Tjonge, vreemde voorkeuren. Waar wij wel van opkeken: Tifa Lockhart van Final Fantasy VII sluit de lijst af. Als ze er dan toch in staat, hadden wij verwacht dat ze een stuk hoger zou staan. Maar goed… de kijkers hebben dus liever Pikachu’s.

Niet verrassend is dat Fortnite globaal gezien de populairste game blijft. Ook op Pornhub. Vooral toen de Fortnite-servers eruit lagen in april, gingen gamers hun Fortniteverslaving ergens anders inlossen. Ook wanneer nieuwe seizoenen voor de game lanceren, kent de populariteit van Fortnite op Pornhub een piek (pun not intended).

Daarnaast zorgt ook Red Dead Redemption 2 voor een enorme stijging in de populariteit van western natuurfilms. Al hadden we jullie dat al laten weten. Misschien moeten we het gewoon even in de groep gooien. Welk gamepersonage zien jullie wel zitten? Reageer in de comments!

Een reactie achterlaten