fbpx

Gamehulp functie op PS5 krijgt user-generated video’s

PS5 new model

Sony is van plan om de Gamehulp-functie op PS5 uit te breiden met user-generated content. Mochten spelers vast komen te zitten in een bepaalde games, dan is het mogelijk dat ze jouw gameplay te zien krijgen om hen verder te helpen als ze om hulp vragen. De functie wordt toegevoegd in een toekomstige patch.

Zoals je weet, is Gamehulp al sinds de launch van de console aanwezig als PlayStation Plus voordeel. Het laat spelers toe om hints, tips of walkthroughs video’s van ontwikkelaars te raadplegen zonder hun game te verlaten. Al kunnen ze ook de PlayStation App inschakelen voor ondersteuning.


Dankzij Community Gamehulp wordt binnenkort user-generated content aan de functie toegevoegd. Daardoor krijgen gamers automatisch gegenereerde gameplayvideo’s van andere spelers te zien, op voorwaarde dat die helpende spelers ervoor kiezen om bij te dragen tot de functie door hun gameplay te delen. Dat maakte Sabrina Meditz, bekend, de senior director of product management and platform experience bij Sony Interactive Entertainment.

Als je ervoor kiest om bij te dragen tot de Gamehulp service, zal je PS5 automatisch video’s opslaan nadat je bepaalde doelen bereikt hebt. De video’s worden verwijderd van console, nadat ze geüpload zijn naar de Sony servers. Daar worden ze beoordeeld door een moderator en mogelijk gedeeld via de gamehulp functie voor toekomstige referenties.

Cool is dat je een notificatie krijgt als je video gepubliceerd wordt. Ook heb je de mogelijkheid om de video op elk moment weer offline te halen.

De functie lanceert later dit jaar via een nieuwe firmware update voor een beperkt aantal titels. Doel is natuurlijk om de feature uit te breiden naar zoveel mogelijk games in de toekomst.

Een reactie achterlaten