fbpx

Gameconsoles kunnen duurder worden door handelsoorlog met VS

gameconsoles

De Europese Unie heeft onlangs een lijst met Amerikaanse goederen vrijgegeven, waarop hogere importtarieven geheven kunnen worden in de toekomst. Ook gameconsoles staan op die lijst.

Momenteel is er tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten een handelsoorlog aan de gang omwille van subsidies voor vliegtuigbouwers Boeing en Airbus. Onlangs kreeg Airbus, gevestigd in Europa, meer dan 10 miljard dollar aan subsidies. Een pijnlijke zaak voor de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing en aansluitend ook de Amerikaanse economie. President Trump stelde daarom een lijst samen met Europese goederen waarop hogere importtarieven geheven kunnen worden. Als reactie stelde ook de EU een dergelijke lijst op.


Indien de VS de 11 miljard aan misgelopen subsidies voor Boeing wil recupereren via importtarieven, zal de EU ongetwijfeld ook hogere tarieven heffen op Amerikaanse producten. Iets waar gamers de dupe van zijn, want onder andere gameconsoles worden dan duurder. Toegegeven, gezien de gigantische lijst aan producten zal de prijs-stijging niet extreem zijn. Maar als we de voorlopige specs van de PS5 zien, wordt de console ook zonder extra heffingen duur genoeg.

REACTIES (1)

  1. fgras

    Playstation en Nintendo komen toch uit Japan/made in China. Tot hoe ver heeft Amerika hier dan iets mee te maken?

Een reactie achterlaten