fbpx

Game Mania sluit 10% van winkels in komende 2 jaar

Game Mania

Door de digitalisering van de gaming industrie en webshops die nieuwe games op releasedag gewoon in je brievenbus droppen, gaat het niet goed met de retailverkoop. Ook speciaalzaak Game Mania heeft er last van en ziet zich genoodzaakt om in de komende twee jaar 10% van zijn winkels te sluiten.

Momenteel heeft Game Mania 75 winkels, al is dat al 10% minder dat vier jaar geleden. Fysieke verkoop trekt geen consumenten meer aan en dat merkt ook Kris Lenaerts, CEO van de keten. Lenaerts wil in de toekomst meer inzetten op andere middelen:


“De Game Mania webshop haalt evenveel omzet als 8 à 9 fysieke vestingen. Nieuwe tendensen zetten het bestaande bussinessmodel op zijn kop. En daar moet je naar handelen”.

In de toekomst zullen er dus weer Game Mania winkels de deuren moeten sluiten. Of plaats maken voor het nieuwe winkelconcept. Momenteel heeft Game Mania 4 flagshipstores, winkels waar niet alleen aandacht besteed wordt aan de verkoop van games, maar ook aan de beleving ervan. Die vestingen hebben een Game Zone, waar spelers games kunnen testen en screenshots en trailers kunnen bekijken. Volgens Lenaerts een stap vooruit:

“We hebben de toonbank weggehaald en dat zorgt voor meer interactie. Onze werknemers staan niet meer tegenover de klant, maar naast de klant.”

Hoewel er dus winkels zullen verdwijnen, wil CEO Lenaerts ook het aantal vestingen met een game zone verdubbelen tot acht. Gaming wordt dus niet meer aangeboden als product, maar als een ervaring.

Wat denken jullie? Gaan fysieke gamewinkels de weg op van videotheken en zijn ze ten dode opgeschreven?

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Ik ga al mijn hele leven naar Game Mania om als gamer trouw een gespecialiseerde game-keten te ondersteunen. Ze waren altijd de grootste, het meest prominent en de laatste overlevende in zijn soort hier in België (ik herinner mij nog Game Nation enz. ook).
    Ik ben ook een groot voorstaander van fysieke games tegenover digitale omdat je die laatste nooit echt bezit (als Sony binnen een paar jaar failliet zou gaan ben ik al mijn digitale content kwijt).
    Maar de laatste jaren maak ik ook meer gebruik van hun webshop en durf ik voor games on sale wel eens via bol te gaan. Iets wat volgens mij (en in mijn persoonlijke ervaring ook) klanten kan afsnoepen is het feit dat hun games altijd iets duurder zijn dan bij anderen (65-70 tegenover 60). Je hebt dan wel de klantenkaart kortingen maar die vallen in het niets als je telkens meer moet betalen voor elke game die je koopt (om nog maar te zwijgen van de gratis levering bij de concurrentie).
    In elk geval, ik zal altijd hun bestaan blijven verdedigen (en als gamer zoveel mogelijk steunen) al is het maar alleen om de hardware (en controllers). Ik vertrouw simpelweg niet minder dan een gespecialiseerde game-keten om mijn hardware te behandelen 🙂

Een reactie achterlaten