fbpx

Frostpunk 2 officieel aangekondigd voor pc

Ontwikkelaar 11 Bit Studios heeft aangekondigd dat er een sequel in ontwikkeling is van de populaire survival strategiegame Frostpunk. De game is voorlopig enkel aangekondigd voor pc. Aangezien het eerste deel ook op consoles verscheen, gokken wij dat een consoleversie later volgt.

De nieuwe titel speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen van de originele game af. De wereld is nog steeds gehuld in ijs. Olie heeft steenkool als primaire brandstof om je stad te onderhouden vervanfen en niet iedereen vindt dat een goed idee. Reken alvast op veel tegenstand van vijandige facties wanneer je op zoek gaat naar oliereserves.


Met Frostpunk 2 wil 11 Bit Studios een game ontwikkelen met veel hogere productiewaarden. Tijdens het avontuur moeten spelers belangrijke keuzes maken die het verhaal sturen en kunnen ze veel grotere omgevingen verkennen.

Frostpunk 2 is volgens de ontwikkelaar ambitieus en wordt ontwikkeld door een team van 70 personen, die bijna allemaal aan de eerste titel werkten. Een releasedatum is er echter nog niet.

Een reactie achterlaten