fbpx

Franse president: “Videogames hebben de jongeren vergiftigd”

Macron rellen games 2

Terwijl de rellen in Frankrijk verder blijven woeden, gooit de Franse president Macron nog wat olie op het vuur. Tijdens een persconferentie wijst hij videogames aan als een van de oorzaken van de relschoppende jeugd.

Nadat de 17-jarige Nahel op 27 juni door politie tijdens een verkeerscontrole werd doodgeschoten, zijn overal in Frankrijk gewelddadige rellen ontstaan. Auto’s worden in brand gestoken, politie bekogeld en winkels geplunderd. Het gaat vooral om jeugdige relschoppers.


In een toespraak haalde de Franse president uit naar deze reljeugd: “Ze organiseren zich vooral via social media en lijken geen realiteitszin meer te hebben. Ze spelen de videogames na die hun geesten vergiftigd hebben.”

Bijzonder kort door de bocht natuurlijk van Macron. We zien echter wel vaker dat bij crisissen waarbij de jeugd een rol speelt, videogames nog steeds worden aangewezen als oorzaak. Het is nu eenmaal gemakkelijker om games als schuldige aan te wijzen dan de complexe socio-economische omstandigheden in het land.

Je kan het stuk van  macrons toespraak hieronder bekijken.

Een reactie achterlaten