fbpx

Fortnite seizoen 3 start met wateroverlast en Aquaman

Het nieuwe seizoen van Fortnite is sinds deze morgen te downloaden. Seizoen drie van de nog steeds retepopulaire battle royale-game heet Splash Down en speelt zich grotendeels op en onder het water af. Geen last van watervrees? Dan kan je aan de slag met heel wat nieuwe skins, wapens én superheld Aquaman.

De grootste verandering is de map. Een overstroming heeft zo goed als de ganse map onder water gezet, waardoor verschillende locaties zich nu onder waterniveau bevinden. Het ganse westelijke deel van de map is oceaan, waardoor boten nu de meest aangewezen transportmethode zijn. Ook nieuw: je kan waterskiën door je vishengel vast te haken aan een haai. Ook nieuw: je kan je eigen paraplu bouwen met onderdelen die je gedurende het seizoen ontvangt.


Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe Battle Pass die heel wat verse items op de plank brengt. Wie de Battle Pass aanschaft (kostprijs: 900 V-bucks) krijgt meteen twee nieuwe skins en superheld Aquaman. Al moet je voor laatstgenoemde wel eerst vijf challenges voltooien die wekelijks worden unlockt.

Volgens de makers bij Epic Games zelf zal het water langzaam wegtrekken, waardoor steeds grotere delen van de map opnieuw speelbaar worden. Waarna je terug andere voertuigen zal kunnen gebruiken en nieuwe manieren ontdekken om je te verplaatsen.

Fortnite Chapter 2: Season 3 is vanaf vandaag gratis te downloaden op PS4, Xbox One, Switch en pc.

Een reactie achterlaten