fbpx

Fortnite ondersteunde heel even crossplay tussen PS4 en Xbox One

Crossplay tussen verschillende gameplatformen is een feature waar menig gamer al jaren op hoopt. Hoewel jij en je vrienden een verschillende console hebben, zou je mekaar toch kunnen afmaken in een potje multiplayer. Uitgevers – en vooral Sony – blijven er momenteel een stokje voor steken, maar crossplay blijkt toch makkelijker dan gedacht. Ontwikkelaar Epic Games bewees het met Fortnite.

Het begon allemaal toen Reddit-gebruikers opmerkte dat er spelers met Xbox Gamertags opdoken in PS4-matches. Heel vreemd. Vooral redditor PRE_-CISION-_ zag meteen dat er iets niet klopte. Hij spotte op PS4 een username met spaties. En dat is onmogelijk op PS4. De gamer ging meteen online op Xbox Live, voerde de naam als zoekterm in en jawel, het bleek om een Xbox One-speler te gaan.


Aangezien iedereen de standpunten van beide uitgevers over console crossplay kent, werd er getwijfeld aan de waarheid van het verhaal. Hij voegde echter een screenshot bij zijn bewering en zijn getuigenis bleek wel degelijk te kloppen.

Niet veel later doken er veel meer verhalen op van gamers die samen konden spelen via Xbox One en PS4. Toen ook een vader op Reddit liet weten dat hij samen met zoonlief een potje Fortnite speelde, was het definitieve bewijs geleverd. Op een foto zien we beide gamers Fortnite spelen. Vader op Xbox One en zoon op PS4.

Ondertussen heeft ook een vertegenwoordiger van Epic Games gereageerd, die zei dat het om een error ging. Er zou een probleem zijn geweest met de confuratie en dat is nu opgelost. Gedaan met crossplay, maar intussen was wel bewezen dat het kan.

Of het voorval de positie van uitgevers als Sony en Microsoft ten opzichte van console crossplay zal veranderen, daar hebben we het raden naar. Al zouden wij het niet erg vinden mocht er binnenkort een officiële samenwerking komen tussen de twee.

Een reactie achterlaten