fbpx

Fortnite-kampioenen: “Wij vinden de game niet leuk”

Afgelopen weekend vond in het Amerikaanse Atlantic City de finale van de Fortnite Collegiate Starleague plaats. Het Fortnite team van de universiteit van Georgia pakte de titel, al gaven de jongens grif toe tijdens het live interview dat ze Fortnite eigenlijk niet meer leuk vinden. Niet nadat ontwikkelaar Epic Games de balance om zeep hielp.

Na een winning streak tijdens het event, stapten Jack Stuttard en Ibrahim Diaz het podium op hun beker in ontvangst te nemen. Het duo bedankte ironisch genoeg niet de fans, maar gaf kritiek op Epic Games in verband met de huidige balans in Fortnite:


“Eerlijk gezegd vinden we Fortnite niet meer zo leuk. Epic Games lijkt momenteel te experimenteren met de manier waarop de game gebalanceerd is. We hebben besloten dat we Fortnite dus niet meer competitief willen spelen. (…) Het is een domper om een game, die wij zo graag spelen, zo diep te zien vallen. We hopen dat ze het nog kunnen rechtzetten.”

De kerels hebben uiteraard wel een punt, want tegenwoordig gamers niet mals met kritiek voor Epic. ZO vragen ze zich waarom in godsnaam The Baller werd toegevoegd en waarom siphoning, waarbij je levenspunten en schildpunten krijgt voor een kill, verwijderd is. Het zijn elementen waar al meer dan eens kritiek op kwam. Nochtans gaf Epic al toe dat het niet terug wil naar het oude systeem.

Nu goed, het zal Jack Stuttard en Ibrahim Diaz worst wezen, want zij kappen ermee. Het duo kreeg op de Fortnite Collegiate Starleague een prijzenpot van 6000 dollar mee naar huis.

Een reactie achterlaten