fbpx

Fortnite bracht 9 miljard dollar op tijdens eerste 2 jaar

Fortnite

Of Fortnite veel geld in laatje brengt? Absoluut. Een handvol documenten, dat werd vrijgegeven in het kader van de rechtszaak tussen Epic Games en Apple, brengt aan het licht hoeveel. Tussen 2018 en 2019, verdiende Epic Games maar liefst 9 miljard dollar aan de battle royale game.

Let wel, het gaat hier om de totale omzet, dus niet de winst. Al moet gezegd dat Epic Games nog steeds meer dan 5,5 miljard dollar winst boekte tijdens dezelfde periode. Dat zijn dus een heleboel microtransacties…


Opvallend: voor 2020 voorspelde het bedrijf een omzetverlies van 3,6 miljard dollar. En hoewel Epic Games zijn financiële cijfers normaal niet publiek bekendmaakt, raakte via de getuigenis van Epic CEO Tom Sweeney bekend dat het bedrijf zo’n 5,1 miljard omzet draaide.

Fortnite blijft het dus belachelijk goed doen, vooral in vergelijking met de andere games van Epic. Zo brachten andere games van Epic samen 108 miljoen dollar op in dezelfde periode. De Unreal Engine licentie bracht op zijn beurt 221 miljoen dollar op, terwijl de Epic Games Store 235 miljoen dollar opbracht.

En dat brengt ons natuurlijk bij de vraag: heb jij al eens geld gespendeerd aan Fortnite?

Een reactie achterlaten