fbpx

Fortnite blackout duurt misschien nog tot donderdag

Op zondagavond verraste Epic Games vriend en vijand in Fortnite: Battle Royale. De volledige map, en misschien zelfs het complete universum, werd opgeslokt door een zwart gat. Spelers konden de gebeurtenissen live volgen, maar bleven daarna achter in een oneindige leegte. En Epic Games vertikt het om te zeggen hoelang dat zal duren.

Verrassend genoeg lost het zwarte gat af en toe een aanwijzing in de vorm van een getal. Verschillende speurneuzen gingen al op zoek naar de betekenis. Helaas zonder resultaat. Dus ging dataminer Lucas7yoshi een kijkje nemen in de code van de laatste update. Hij voorspelde op basis van zijn bevindingen dat de game tot dinsdagochtend offline blijft. In een nieuwe update van de code, is het einde van de end time echter aangepast naar donderdag om 10 uur ’s ochtends.


Het is mogelijk dat we tot donderdag nog begroet worden door een zwart scherm. Al lieten de klantendienst van Sony en Nintendo wel al weten dat fans zich geen zorgen hoeven te maken over al hun in-game bezittingen en V-dollars. Die blijven veilig in je account opgeborgen.

Toch neemt het niet weg dat verschillende fans niet opgezet zijn met het spelletje dat Epic Games hier speelt. Vooral de jongere generatie kan er echt niet om lachen:

Een reactie achterlaten